หน้าหลัก > ข่าว > บทความวิชาการ > The Learning Achievement Development on Genetic Using Microlearning for Grade 9 Students

2021-03-24 12:10:52

The objectives of this study were to develop the microlearning on Genetic for grade 9 students with efficiency, and to measure the effectiveness of microlearning. The samples were 149 of grade 9 students in the academic year 2019, selected by a purposive selection method. The experimental tool was the microlearning on Genetic, and the data collection instruments were the learning achievement tests and the students' opinions questionnaires. The learning achievement was analyzed by using mean, standard deviation, and a t–test for dependent sample statistics. The students' opinions with the microlearning were analyzed by using mean, standard deviation, and a t–test for one sample statistic (µ = 3.50). The results were showed that 1) the efficiency value of the developed microlearning was 85.87/84.67 and higher than the set criteria at 80/80. 2) the students’ achievement after learning by using microlearning was significantly higher than before learning by using it at level of .01, and 3) the students’ opinions with the microlearning were showed high level and higher than the set criteria at the significant level of .01.

Credit : ชัยศาสตร์ คเชนทร์สุวรรณ