หน้าหลัก > ข่าว > บทความวิชาการ > Relationship between sufficiency school management and the school effectiveness of Prachinburi Primary Educational Service Area office, Thailand

2021-03-24 11:19:23

The main purpose of this research is investigating sufficiency school with the school effectiveness of Prachinburi Primary Educational Service Area office, Thailand. Research samples involved are 302 director and teachers of Prachinburi Primary Educational Service Area office, Thailand. The instrument used in the study was a questionnaire.The data were analyzed by using mean, standard deviation, and Pearson’s Product Moment Correlation Coefficient.The results showed that.The sufficiency school management are at the high level, sorted by subdivision of general administration, subdivision of personnel administrative, the academic administration, Subdivision of Budgeting. The school effectiveness is at the high level, sorted by curiosity, seeking of knowledge by themselves, and ability of technology.The relationship between sufficiency school management and the school effectiveness was discovered there is the positive relationship of data at .05

1. The sufficiency school management of Prachinburi Primary Educational Service Area office, Thailand are at the high level, sorted by subdivision of general administration, subdivision of personnel administrative, the academic administration, Subdivision of Budgeting.

2. The school effectiveness of Prachinburi Primary Educational Service Area office, Thailand are at the high level, sorted by curiosity, seeking of knowledge by themselves, and ability of technology.

3. The relationship between sufficiency school management and the school effectiveness of Prachinburi Primary Educational Service Area office, Thailand was discovered there is the positive relationship of data at .05

Credit : ณัฐสุดา ตะเภาพงษ์