หน้าหลัก > ข่าว > บทความวิชาการ > A Development of Thai Grammatical Learning Achievement on Sentences Of Grade 8 Students Using RM3S Based on Constructivism Theory

2021-05-14 11:01:36

The purpose of this experimental research was to: 1) compare the achievement before and after grade 8 Students learning Thai grammar learning of sentences using RM3S-based constructivism theory; 2) study grade 8 students' opinions of Thai grammar learning of sentences using RM3S-based constructivism theory. The instruments of this research were: 1) learning plan using RM3S; 2) pre-test and post-test; and 3) student feedback questionnaire. Data were analyzed by using the statistics of mean, standard deviation, and t-test Dependent. Research findings were as follows: 1) achievement in sentences of grade 8 students using RM3S-based constructivism theory were higher after learning than before at a statistically significant .05 level; and 2) the opinions of grade 8 students on Thai grammar learning of sentences using RM3S-based constructivism theory were most agreeable.

Credit : เทิดศักดิ์ เป็ดทอง