หน้าหลัก > ข่าว > บทความวิชาการ > The Readiness of Private Higher Education Institutions to The Student Development in Order to Support The Architectural Profession in The ASEAN Economic Community

2021-05-14 10:16:42

The study is derived from three main objectives. First, to study the readiness of private higher education institutions to student development in order to support the architectural profession in the ASEAN Economic Community. Second, to analyze factors
related to the readiness of private higher education institutions to student development in order to support the architectural profession in the ASEAN Economic Community. Third, to present the findings of the study. The samples consist of CEO, Lecturers and students in the faculty of architectural profession from 6 private universities. In total, there were 645 participants from selected universities. Several methodologies have been used in the study, including the literature review, conducting an interview, survey and group discussion. Mixed method has been conducted. This includes the analysis of statistical frequency, percentage, mean value, and standard deviation. The exploratory factor analysis has been conducted by focusing on the analysis on major factors. The result showed that there are total main 9 factors that have significant impact on the readiness. They are: 1) plan making 2) individual identification 3) technology application 4) professional development 5) learning management 6) cooperation 7) Curriculum 8) teacher/ lecturer quality and 9) skill development of the students. And Executive should focus and the readiness of education institutions

Credit :  ชนกพร ไผทสิทธิกุล