หน้าหลัก > ข่าว > บทความวิชาการ > Development of Teaching Professional Competency Assessment Module for Pre-service Teachers of Rajabhat University

2021-05-14 09:55:12

The objective of this research was to create the teaching professional competency assessment module for Pre-service Teachers of Rajabhat University. The research operation were consisting of 4 procedures viz. 1) the document synthesis about the teaching professional competency 2) the needs assessment 3) the indicators development and 4) the creation of the teaching professional competency assessment module for Pre-service Teachers of Rajabhat University. findings 1) we need to develop the teaching professional competency assessment module for Pre-service Teachers of Rajabhat University corresponding with the standards of learning outcomes for the professional teacher by the qualification framework of Bachelor’s degree in Education (5 years program). 2) the creation of check list form was consisting of 2 main competencies viz. (1) the competency in learning management that were consisting of 9 minor competencies; (2) the competency in the moral, ethics & teaching performance that were consisting of 7
minor competencies

Credit :  วิภาวรรณ เอกวรรณัง // พิกุล เอกวรางกรู // บุญเรียง ขจรศิลป์