หน้าหลัก > ข่าว > บทความวิชาการ > Guidelines for the Management of School Curriculums of Primary Schools Under the Nonthaburi Primary Educational Service Area Office1

2021-03-24 11:08:55

This research is to study the needs of the administration of the school curriculum. And focused on proposing guidelines for school curriculum management of elementary schools under the Nonthaburi Primary Educational Service Area Office 1 by using questionnaires from population teachers of 1,346 people and opening the tables of Krejcie & Morgan to obtain a sample of 302 samples. People used a 5-level estimation questionnaire created by the researcher to cover the five aspects of educational institution curriculum management, Namely,1) preparation of the school, 2) planning and implementation of the curriculum, 3) supervision and monitoring, 4) summary of curriculum measurement and evaluation results, and 5) research, improvement and monitoring of curriculum implementation. The qualitative research data was collected using an in-depth single image aggregation feature and using the Modified Priority Needs Index: PNI Modified. Standard deviation and analyze the content for qualitative research, it was found that 1) Needs necessary for the management of the school curriculum the overall picture is very level. Demand section the overall picture is at the highest level. As for the Required Demand Index (PNI), the highest demand was research, improvement and monitoring of the curriculum use, followed by planning of the school curriculum. The clause had the least Required Index of Needs (PNI): Preparation of educational institutions. Including (1) research, improvement and monitoring of curriculum use. The most demanding item is to improve the educational institution curriculum evaluation results. Development of learning management (2) the preparation of educational institutions curriculum the most demanding item is a clear definition of learner competency (3) Planning and implementation of the school curriculum the most demanding item is the implementation of the specified program. (4) The supervision and monitoring, the most demanding is the evaluation of the application (5) the preparation of the educational institution is the study of needs. Of staff, students, parents and communities

Credit : อนันต์ เถื่อนเนาว์